важно новини магазини регистрация - входцени и условия за доставка на стоки от англия контакти с фирма за доставка на стоки от англия


ПОМОЩ - PayPal

 


Регистрация в paypal – това е вероятно най-сигурния начин за пазаруване в интернет.

Пейпал е система за онлайн разплащания.
Регистрацията в нея е бърза и лесна. 
Използването й ви гарантира, че продавачът/магазинът няма да видят данните от кредитната ви/дебитната ви карта и да злоупотреби с тях.

PayPal служи като посредник между вас (купувача) и продавача, чрез paypal вие превеждате пари и евентуално (ако стане някаква грешка и пратката не може да дойде при вас) служи за връщане на тези пари обратно към вас. Такса за превод чрез paypal няма, има само такса за получаване на пари чрез тази система.
Отивате на 
https://www.paypal.com/ и почвате регистрацията. Първоначално трябва да посочите страната в която живеете и езика който искате да изполвате в PayPal:След това ви се дава право да изберете за какво ще използвате акаунта си.

След като посочиме какъв ще е видът на акаунта, ни се отваря страница в която трябва да попълниме личните си данни. Имена, пощенски кодове на населеното място, e-mail, точен адрес, обърнете внимание на това, че адреса ви в paypal трябва да е еднакъв с този в договора за дебитната ви карта, това се прави с цел да бъде потвърден статуса ви в акаунта. След това се съгласявате с всички User Agreement and Privacy Policy и продължавате напред.

Следващата стъпка е добавяне на дебитната карта към акаунта ви в paypal.

След което натискате Add card и там ви излиза следния прозорец:
Добавяте си името и фамилията, добавяте си типа на картата (в случая които разглеждам това е Visa) въвеждате номера на картата (номера на картата е този който е на лицевата и страна) и след това въвеждате CVV кода (по-горе в темата съм посочил къде на гърба на картата можете да го видите). След като направите това натискате Add Card.

Следва процедурата с потвърждаване на сметката ви. Тази процедура трае 3-4 дни. За да потвърди данните ви paypal автоматично ще издегли 1.50 евро от вашата сметка, тези пари също така автоматично ще ви бъдат върнати след като направите първото си плащане чрез paypal. За да потвърдите акаунта си натиснете (вижде снимката по-долу) и следвайте процедурата.


 


Сега остава само да чакате. След около 3-4 дни ще трябва да получите т.нар. 4-digit Expanded Number . Този номер може да го получиме по два начина:.
- Чрез разпечатка на извлеченията от картата. Тази разпечатка се прави в най-близкия клон на банката от която сте взели дебитната си карта и обикновено струва около 30 стотинки на страница . 

- Номера може да го вземете ако имате Интернет банкиране.

Приемаме, че всичко до тук е ОК, както с регистрацията ни в paypal, така и с регистрацията ни за интернет банкирането. 3-4 дни след като от PayPal са ни дръпнали онези 1.50 евро за потвърждаване на акаунта ни, ние трябва да имаме заветния 4-цифрен Expanded Number.
След което отивате в сайта на PayPal за да въведете този четирицифрен код. 

            ВНИМАНИЕ : когато въведете кода, трябва да натиснете бутончето за да го потвърдите, МНОГО внимавайте – въпросното бутонче трябва да бъде натиснато САМО веднъж, натиснете ли го два пъти – картата ви ще бъде блокирана от сайта и (вероятно) единствения начин да се регистрирате наново е като си извадите НОВА дебитна карта.

Забележка по отношение на валутата с която оперирате – сметката ви в банката може да е в левове, ако дадената стока която искате да купите се продава примерно в евро – парите от сметката ви автоматично се обръщат по курса на еврото.

Така, че няма значение дали сметката ви е в евро, лева или долара. 
Сега вече първата страница в PayPal трябва да изглежда по подобен начин и статуса ви трябва да е потвърден.Untitled Document