важно новини магазини регистрация - входцени и условия за доставка на стоки от англия контакти с фирма за доставка на стоки от англия


Заснемане снимка от екрана - print screen

Заснемане снимка от екрана на PC, и записване като картина - print screen

Щракнете върху прозореца, който искате да заснемете. Натиснете Ctrl+Alt+Print Screen, като задържите клавиша Ctrl+Alt и след това натиснете клавиша Print Screen. Клавишът Print Screen е близо до горния десен ъгъл на клавиатурата. (В зависимост от типа на клавиатурата, която ползвате, точните имена на клавишите в нея може леко да се различават.

Забележки:
- На някои клавиатури клавишът PrtScn може да се нарича PRTSC, PRTSCN или подобно съкращение.

- При някои лаптопи и други мобилни устройства без клавиш PrtScn може да се използват други клавишни комбинации, например FN + Insert, за заснемане на екрана. Виж ръководството на лаптопа или устройството за конкретни инструкции.

1. Щракнете върху Старт, изберете Принадлежности, след което щракнете върху Paint Start > All Programs > Accessories > Paint

2.
В прозореца Paint щракнете върху Редактиране, след което изберете Постави Edit > Pastte

3. Когато се появи изображението в прозореца
Paint, щракнете върху Файл, след което изберете Запиши като, избирате желан формат (най-разпространени са JPEG и PNG), избирате къде да се запамети, и сте готови.

4.
В диалоговия прозорец Запиши като, в полето Име на файл въведете име за снимката на екрана, след което щракнете върху Запиши.


Сега можете да отпечатате или да изпратите по мейл (e-mail) записаната снимка на екрана по същия начин, както и всяка друга картина.
Untitled Document