важно новини магазини регистрация - входцени и условия за доставка на стоки от англия контакти с фирма за доставка на стоки от англия


ПОМОЩ - Billing & Shipping address

Какво означават билинг адрес и шипинг адрес (Billing & Shipping address)?

Какво е билинг адрес (billing address)? 
Билинг адресът е адресът, на който е ригистрирано платежното средство, което използваме за плащане. Това е:
- адресът, който сте попълнили при издаване на картата, с която плащате, или:
- адресът, който е посочен в Пейпал. По съществото си, адресът или адресите в Пепал са адресите, на които са издавани картите, регистрирани в този акаунт.

Какво е шипинг адрес (shipping address)?
 
- Шипинг адресът е адресът, на който искаме поръчката да бъде доставена от магазина. Това може да е адрес в съответната държава (ако ползваме транспортна фирма) или нашият адрес в България (ако поръчваме с доставка до България).

Често когато пазаруваме с доставка чрез транспортна фирма, не можем да ползваме опцията за плащане чрез Пейпал дори магазинът да предлага такава възможност, защото Пейпал отказва да приеме и обработи поръчка, в която адрес за доставка е посочен адрес в друга държава, различна от България (където по всяка вероятност е издадена картата, която ползваш).

Това не винаги е така – много от нас пазаруват в eBay и знаят, че там се плаща без проблем с Пейпал и също така без проблем се посочва за доставка адрес в Англия. Има и други магазини, в които поръчваме до английски адрес и плащаме с Пейпал без проблем.

Тъй като очевидно и двата варианта са възможни, явно зависи от информацията, която магазинът подава към пейпал и начина, по който Paypal я обработва. Тай като няма как да променим положението, важно е за нас да знаем.

Untitled Document